One Day Radio

Wat was de opdracht?

De ICT afdeling van de Politie zocht naar een originele manier om  4000 thuiswerkende collega’s met elkaar en met de organisatie te verbinden. Tevens zou wilden ze mensen op een laagdrempelige manier informeren over veranderingen in de organisatie. 

 

Wat was het resultaat?

Met een serie van maatwerk radioprogramma’s brachten we alle collega’s bij elkaar via de ether. Met muziek als verbindende factor zaten collega’s door het hele land iedere uitzending gekluisterd aan de radio. Er werden verzoekjes voor elkaar aangevraagd. De groeten gedaan aan collega’s van een ander team en vele uren aan muziek aangebracht met diverse uitleg en motivatie over waarom juist die plaat. Tijdens de uitzendingen was er tijd voor korte interviews met collega’s via de telefoon en waren er korte inhoudelijke interviews met leidinggevenden over aanstaande veranderingen. Tevens promoten we tijdens de uitzendingen de een separaat opgenomen podcast serie waarin inhoudelijk dieper op alle onderdelen van de veranderingen werd ingegaan. Zo hadden alle collega’s zelf de keuze op welk moment de inhoud geluisterd zou worden. 

De uitzending vond plaats vanuit een mobiele studio op een van de locaties van de Politie. Tijdens de uitzendingen was er ook een video-stream te volgen en konden collega’s via de chat verzoekjes doen maar ook met elkaar in contact zijn.

 

Link

Website One Day Radio

 

Heb je het gevoel dat het klikt?

Kan maar zo